Zang


Ik zing liederen op teksten die voor mij betekenisvol zijn. Over waarheid, liefde, vrede, stilte, de natuur. Het zijn vaak heilige teksten waarin mensen uit vele tradities en culturen hun diepste wijsheid vervat hebben. Regelmatig zing ik die liederen in de oorspronkelijke taal, in bv. het Sanskriet, Arabisch of Hebreeuws. In toenemende mate zing ik in het Nederlands, waarbij vooral de poëzie van Marieke de Vrij (www.devrijemare.nl) mijn inspiratiebron is.

Mijn liedjes zijn luisterliedjes die het best tot hun recht komen op momenten wanneer mensen verlangen naar reflectie en stilte.

Gelegenheden waarbij mijn muziek tot haar recht komt zijn:

  • In workshops waarbij ik samen met de deelnemers mantra's en spirituele liederen uit vele tradities zing;
  • Of in workshops waarin het bovenstaande samengaat met sacrale dans;
  • In samenwerking met anderen die workshops geven als bv. familieopstellingen;
  • Bij betekenisvolle gelegenheden zoals het zingen aan een ziekbed, tijdens een begrafenis of crematie, en vreugdevolle aangelegenheden als een huwelijk.

 

 

De afgelopen jaren heb ik gespeeld in GitaVinanda (mantramuziek voornamelijk uit de Indiase traditie) en Trio Sagaro (spirituele muziek uit meerdere tradities).
De CD 'Waves' van Trio Sagaro, waarvan je hierboven enkele nummers hoort, is bij mij verkrijgbaar voor 15 euro (excl. verzendkosten). Stuur me een e-mail (zie Contact)  en het komt voor elkaar. De CD is ook verkrijgbaar tijdens optredens en workshops (zie  Agenda) Dat scheelt weer verzendkosten!:-)

 

 

                                 ALLES... EN VOLKOMEN NIETS

 

Met 16 liedjes geïnspireerd op poëzie van Marike de Vrij en muziek van mijzelf. Mariena Tielke (www.delichteweg.nl) heeft er een schitterend boekje bij gemaakt met alle teksten. Als je de cd wilt aanschaffen, stuur me dan een mail (janlinssen@kpnplanet.nl) Hij kost 15 euro + verzendkosten.