alt Ervaringen van deelnemers

“Een midweek lang mantra’s zingen en dansen. Het was een kado voor mijzelf. Niets kostte moeite en dat is een verademing. De gewijde teksten gingen rechtstreeks mijn hart in, tilden me op en maken me stil. “Mother earth carry me, a child I will always be.” Door de herhaling kwam ik in een soort tijdloosheid, een zachtmoedige flow waar ik nooit meer uit weg wilde. Eindeloos doorgaan, zou dat kunnen? Laat de rest van de wereld het maar uitzoeken, ik blijf hier. Het dansen versterkte de flow. Samen zingen, samen dansen, zonder je af te vragen of je wel goed genoeg bent. Harmonie en ontspanning. En Jan Linssen die met gitaarspel, krachtige zang en wijze woorden de bevlogen en kundige gids was op deze reis naar binnen toe. ‘Gastdocenten’ complementeerden het geheel. En tot slot waren er kostbare uren om alleen te zijn, de omgeving te verkennen, naar vogels te luisteren. Zeg Jan, wanneer gaan we wéér?”

***

“Ik heb de week als heel positief en waardevol ervaren. Erg genoten van jouw zang en gitaarspel. Je bent een echte troubadour! Ook het ‘drama’ vond ik heel leuk en speels door de improvisatie.
Een heel bijzondere week met gelijkgestemden, waardoor ik heerlijk bij het kind in mijzelf kon komen. Terug naar de Bron en een balsem voor mijn ziel.”

***

“Ik heb voor het eerst ervaren, want ik heb geen ervaring met dans, dat door zang met dans te combineren deze kwaliteiten van liefde, openheid en zachtheid in me nog meer belichaamd worden en me op diep niveau helen en heel wijd maken. Het denken valt stil.
Spel is eigenlijk een logische uitbreiding hiervan. Ik merk zelf dat doordat je zo open staat, in verbinding met je hart, conventies wegvallen en het spel vanzelf gaat. Ik zag dat ook bij de anderen gebeuren. Het plezier om te spelen. Gemakkelijk en licht.”

***

“Het was een prachtweek! Nu, een paar dagen later, voel ik me nog meer inzakken. Het werkt lekker door op een diepere laag. Na een periode waarin ik me zelf af en toe verloor, ben ik weer meer bij mezelf gekomen, loop letterlijk weer meer rechtop. Met heel veel plezier en voldoening kijk ik terug op een week waarin ontspanning voor mij de boventoon voerde. Dank je wel Jan voor jouw ongecompliceerde aanwezigheid, die ruimte bood voor wat er zich aandiende.”

***

“Een week om tot jezelf te komen zou ik iedereen aanraden, ook al denk je misschien dat je al heel dicht bij jezelf bent.
Hoe dan ook, ik dacht dat van mezelf, maar al zingend, dansend en spelend, in een warme liefdevolle bedding, heb ik deze gedachte bij moeten stellen.
De teksten van de mantra’s en de spirituele songs, de muziek, gitaar en later harp en de dansen als een lichaamsgebed hebben mij op een diep nivo geraakt, waardoor ik me verbonden voelde met zowel binnenin mij als buiten mij.
Het spelelement bracht me naar de ervaring van het onbevangen zijn.

Als denken kan zakken naar het hart, wordt het danken !”

***

“Sterke punten:
-zachte kracht in leiderschap
-mogelijkheid tot individuele inbreng met behoud (voor oog) van de groepsdynamiek
-geen vast programma, maar afstemmen waar behoefte aan is”

***