jan-linssen-dans-mantra-zang
dansen-zingen-mantra-ontspan

Ervaringen van deelnemers

Op deze pagina deel ik in dankbaarheid wat deelnemers aan weekenden of meerdaagse retraites mij toezonden…

“Vanaf de eerste dans was er verdieping. Ik voelde hoe ik zakte en hoe er meteen verdieping was met De Bron, of met dat waar het echt om gaat in het leven. Heerlijk om dit meteen te ervaren. De afwisseling van zingen en dansen was een mooie combinatie voor de verdieping van deze afstemming, en het zingen maakte ook dat we konden uitrusten van de dansen. Ik voel me heerlijk uitgerust en ontspannen na deze dagen, iets wat ik zelfs na een vakantie niet altijd zo beleef. Het spelen was heerlijk! Zo ongemerkt dat we iets deden waarbij we midden in de aandacht stonden en zo veel plezier hadden met elkaar. Jij bent zelf zo authentiek, zo natuurlijk als leider, en dat maakt het heel veilig om bij jou in een groep mee te doen. Ik voel dat ik kan zakken bij zo’n leider, dat ik me kan ontspannen en mag zijn wie ik ben.”

~~~~~

“Een paar dagen met Jan Linssen is een verademing. Zijn innemende persoonlijkheid, zijn muzikaliteit en invoelingsvermogen hebben diepe indruk gemaakt op mij. Heerlijk samen met de groep mantra’s zingen en dansen en tot rust komen, ik heb er van genoten  en kan het van harte iedereen aanraden een paar dagen in retraite te gaan met Jan en zijn heerlijke gitaar.”

~~~~~~

“Een midweek lang mantra’s zingen en dansen. Het was een kado voor mijzelf. Niets kostte moeite en dat is een verademing. De gewijde teksten gingen rechtstreeks mijn hart in, tilden me op en maken me stil. “Mother earth carry me, a child I will always be.” Door de herhaling kwam ik in een soort tijdloosheid, een zachtmoedige flow waar ik nooit meer uit weg wilde. Eindeloos doorgaan, zou dat kunnen? Laat de rest van de wereld het maar uitzoeken, ik blijf hier. Het dansen versterkte de flow. Samen zingen, samen dansen, zonder je af te vragen of je wel goed genoeg bent. Harmonie en ontspanning. En Jan Linssen die met gitaarspel, krachtige zang en wijze woorden de bevlogen en kundige gids was op deze reis naar binnen toe. En tot slot waren er kostbare uren om alleen te zijn, de omgeving te verkennen, naar vogels te luisteren. Zeg Jan, wanneer gaan we wéér?”

~~~~~

“Ik heb de week als heel positief en waardevol ervaren. Erg genoten van jouw zang en gitaarspel. Je bent een echte troubadour! Ook het ‘drama’ vond ik heel leuk en speels door de improvisatie. Een heel bijzondere week met gelijkgestemden, waardoor ik heerlijk bij het kind in mijzelf kon komen. Terug naar de Bron en een balsem voor mijn ziel.”

~~~~~

“Ik heb voor het eerst ervaren, want ik heb geen ervaring met dans, dat door zang met dans te combineren deze kwaliteiten van liefde, openheid en zachtheid in me nog meer belichaamd worden en me op diep niveau helen en heel wijd maken. Het denken valt stil. Spel is eigenlijk een logische uitbreiding hiervan. Ik merk zelf dat doordat je zo open staat, in verbinding met je hart, conventies wegvallen en het spel vanzelf gaat. Ik zag dat ook bij de anderen gebeuren. Het plezier om te spelen. Gemakkelijk en licht.”

~~~~~

“Het was een prachtweek! Nu, een paar dagen later, voel ik me nog meer inzakken. Het werkt lekker door op een diepere laag. Na een periode waarin ik me zelf af en toe verloor, ben ik weer meer bij mezelf gekomen, loop letterlijk weer meer rechtop. Met heel veel plezier en voldoening kijk ik terug op een week waarin ontspanning voor mij de boventoon voerde. Dank je wel Jan voor jouw ongecompliceerde aanwezigheid, die ruimte bood voor wat er zich aandiende.”

~~~~~

“Een week om tot jezelf te komen zou ik iedereen aanraden, ook al denk je misschien dat je al heel dicht bij jezelf bent.
Hoe dan ook, ik dacht dat van mezelf, maar al zingend, dansend en spelend, in een warme liefdevolle bedding, heb ik deze gedachte bij moeten stellen.
De teksten van de mantra’s en de spirituele songs, de muziek, gitaar en later harp en de dansen als een lichaamsgebed hebben mij op een diep nivo geraakt, waardoor ik me verbonden voelde met zowel binnenin mij als buiten mij. Het spelelement bracht me naar de ervaring van het onbevangen zijn. Als denken kan zakken naar het hart, wordt het danken !”

~~~~~

“Terugkijkend naar deze intensieve zang- en dansdagen: heerlijk me te laten meevoeren op een eindeloze rivier van warme gitaarklanken en een prachtige stem.
Als vanzelf lijkt mijn hart open te gaan en laat mijn ziel zich door uiterst verfijnde trillingen beroeren bij aanvang van de eerste bijeenkomst om later weer te worden verleid op te gaan in vreugdevolle klanken en opzwepende ritmes. Onder jouw leiding ga je met elkaar op reis – vol vertrouwen – en dan zien we wel… Dat er in zo’n korte tijdsspanne zoveel gebeurt met de deelnemers dat heeft te maken met je uiterst subtiele afstemming op wat er leeft in de groep en wat nodig is, daarbij ook meenemend wat de groep zelf aan wensen kenbaar maakt. Al mijn lichaamscellen voelden herboren en vol energie toen ik weer thuis kwam. Met het zo ten volle inzetten van je prachtige talenten creëer je een bijna paradijselijke sfeer waarin alles er mag zijn. Dankbaar en geïnspireerd kan ik door.”

~~~~~

“Samen onderweg, aangeraakt door muziek en dans, een gesprek, stilte…. samen. Op weg naar de ziel, het diepste binnenste…Verwachtingsvol, ook verwezenlijkt, volgeladen, blijdschap!!!”

~~~~~

“De mantrazangdagen in Samaya heb ik ervaren als een nieuwe ankering met mijn Binnen, met de Engelen die ik zo sterk voel steeds opnieuw, maar waar mijn denken en het dagelijkse leven, me steeds weer in verwarring brengen. Opnieuw bewust connected met Life itSelf. Hartverwarmend jouw stem en gitaargeluid, jouw Abwoon is in mijn hart gekerfd en zal daar steeds opnieuw beroering, ontroering en vervoering ervaren. Jan, een diepe buiging voor wat jij neerzet en wat het in beweging brengt. Dankbaar voor weer een versterkte connectie met wie Ik Ben. Fijne mooie vrouwen, een zachte, krachtige energie, en in ieders ogen de glinstering van Licht. Jah, ik heb waarachtig genoten.”

~~~~~

 

jan-linssen-speel-zing-dans-ontspan