Agenda – 2019

 

Woensdag 19 juni

MANTRADANS EN – ZANG met cliënten en personeel van de Lievegoed kliniek in Zeist ter gelegenheid van het St. Jansfeest. Lievegoed is een instelling op antroposofische basis die hulp biedt aan mensen met psychische problemen en / of een alcoholverslaving. Besloten.

Zondag 23 juni 

MANTRADANS EN – ZANG en andere activiteiten (drum cirkels!) tijdens de Zomer Zonnewendeviering in het centrum Kristalpunt van Roelien de Lange, Koekoekstraat 23 te Vierakker. De zon op haar hoogste punt! Het vreugdevolle vieren van de langste dag, werd bij de grote steencirkels zoals Stonehenge en Avebury al door onze verre voorouders gevierd als het belangrijkste feest van het jaar. Nog net zo actueel en krachtig is de energie die in deze dagen vrijkomt en ons inspireert met de grote Lichtkracht die door de hele natuur en door ons heen stroomt. 

Plaats bespreken is noodzakelijk! Richt je voor informatie tot Els Toussaint,  toussaint.els@gmail.com of tel. 06-22181835 (alleen opgaven). 

Zondag 7 juli 

Optreden bij de opening van de mooie expositie ‘Mozaïek’ van Monique de Groote in Art-café Sam Sam, Van Kinsbergenstraat 17 7311 BL Apeldoorn. De expositie geeft een overzicht van vroeger figuratief, surrealistisch en huidig werk. De expositie opent om 15.30 uur en ik ga er verschillende mantra’s zingen!

Woensdag 24 juli

MANTRADANS tijdens de Nederlandse Zomerschool van de Soefi Beweging in de Soefitempel in Katwijk.

De zomerschool vindt plaats op 24 en 25 juli. Voor wie informatie wil over deelname, het gehele programma, en de kosten,  zie https://www.soefi.nl/zomerschool 

Donderdag 15 en Vrijdag 16 augustus 

ZOMERZANG & MANTRADANS in voormalig klooster Samaya in Werkhoven (bij Utrecht)

We zingen en dansen mantra’s en spirituele liederen uit vele culturen en oude tradities op livemuziek (gitaar). Woorden en klanken die ons brengen naar de stilte van ons hart. Naar een diepe laag in onszelf waar het thuiskomen is. Daar te vertoeven, langer dan een enkel moment, doet je beseffen dat je opgenomen bent in een veld van vrede, een tuin van liefde. Ontdek dit veld van vrede, betreed deze tuin van liefde, en ervaar hoe elke keer dat je hier komt, innerlijke rust je deel wordt. Zij is ons erfgoed, we mogen ervan genieten in dankbaarheid. Hier kom je waarlijk ‘tot je Zelf’… Ons zingen en dansen, in liefde, harmonie en schoonheid, is een reis naar het herontdekken van innerlijke vrede. Die reis kan heel goed gemaakt worden ook als je niet gewend bent te zingen of te dansen. Het enige dat echt belangrijk is, is de wens je hart open te stellen en jezelf over te geven aan de innerlijke stroom.

Een 2-persoonskamer kost € 175,- p.p., een 1-persoonskamer € 200,-
Hierbij inbegrepen zijn 2x een biologisch-vegetarische lunch, 1x een uitgebreid biologisch vegetarisch diner, 1x een ontbijt, en onbeperkt koffie/thee/koekjes/fruit.  En natuurlijk alle workshops. De kosten kun je overmaken op NL 24 ASNB 0932 411 290 t.n.v. Jan Linssen o.v.v. Zozamada 2019.  Zie ook https://www.samaya.nl/aanbod/agenda/

Maandag 26 augustus 

MANTRAZANG in Emmen bij Harry en Hennie van Loenhout aan de Kuifmees 30 in Emmen. We zingen mantra’s en spirituele liederen uit vele tradities van 13.30 – 16.00 uur. Bijdrage: € 10,- . In verband met een beperkt aantal plaatsen is aanmelding bij mij vereist. De volgende Mantrazang dagen in Emmen is maandag 18 november.

Woensdag 25 september t/m zondag 29 september ’19

ZING, DANS, SPEEL, ONTSPAN !
Een midweek om ‘Tot je Zelf te komen’ in Centrum Savita in Winterberg (Dld)

Mantradans en -zang. We zingen en dansen mantra’s en spirituele liederen uit vele culturen en oude tradities op livemuziek (gitaar). Woorden en klanken die ons brengen naar de stilte van ons hart. Naar een diepe laag in onszelf waar het thuiskomen is. Daar te vertoeven, langer dan een enkel moment, doet je beseffen dat je opgenomen bent in een veld van vrede, een tuin van liefde. Ontdek dit veld van vrede, betreed deze tuin van liefde, en ervaar hoe elke keer dat je hier komt, innerlijke rust je deel wordt. Zij is ons erfgoed, we mogen ervan genieten in dankbaarheid. Hier kom je waarlijk ‘tot je Zelf’… Ons zingen en dansen, in liefde, harmonie en schoonheid, is een reis naar het herontdekken van innerlijke vrede. Die reis kan heel goed gemaakt worden ook als je niet gewend bent te zingen of te dansen. Het enige dat echt belangrijk is, is de wens je hart open te stellen en jezelf over te geven aan de innerlijke stroom.

Spel en improvisatie. Spelen is overgave aan het moment. Doen wat in je opkomt, zonder nadenken vooraf. Al spelend ontdek je de vreugde van het zomaar zijn, zonder te overwegen hoe je overkomt. Deze manier van spelen nemen we mee in improvisatiespel. Spelen heeft een eigen spelwerkelijkheid. Daar ontdekken wie je in wezen bent nodigt je uit het vrije kind in jezelf mee te nemen naar de werkelijkheid van het dagelijks leven. Zodat je daar kunt stoppen met toneelspelen…

De wereld van de harp – Diana de Vries
Diana speelt vanaf haar kindertijd al harp. Haar concertharp van nabij te zien, haar te horen vertellen en haar de mogelijkheden van de harp te zien demonstreren, maakt de schoonheid van haar spel nog meer voelbaar. Bovendien neemt Diana nog twee kleinere harpen mee waarop je zelf mag proberen te spelen en kunt ervaren wat de harp met je doet.

Inner Peace Concert – Diana en Jan
Aan het eind van deze midweek bieden we een concert aan waarbij je soms mee kunt zingen en heerlijk ontspannen kunt genieten van de klanken van mantra’s en spirituele liederen uit vele tradities.

Het programma in grote lijnen
Aankomst op Savita op woensdag 25 september vanaf 16 uur. Installeren op je kamer. Om 18 uur starten we met een gezamenlijke avondmaaltijd. Van 20 – 21.30 uur volgt een eerste kennismaking met elkaar en het programma.
Van donderdag t/m zondagmorgen wordt er elke ochtend, eind van de middag en avond een workshop aangeboden. Welke workshop wanneer precies plaatsvindt wordt ter plekke bekend gemaakt.
De middagen zijn vrij te besteden. Kom tot rust in het mooie Savita-gebouw, of maak een prachtige wandeling in de naaste omgeving.

PRAKTISCH
Waar
Centrum Savita
In der Burbecke 15
59955 Winterberg-Niedersfeld
Duitsland
Telefoon: 00-49-2985-9088843
centrumsavita@gmail.com
Zie ook de agenda van Savita: www.savita.nl
Je overnacht in Savita in een smaakvolle eenpersoonskamer voorzien van toilet en douche en balkon. Alle maaltijden bij Savita zijn vegetarisch. Als je dieetwensen hebt kun je die kenbaar maken en wordt er rekening mee gehouden.
Wanneer
Van woensdag 25 september (aankomst vanaf 16 uur) t/m zondagmorgen 29 september na de lunch.
Kosten
Verblijfskosten (te betalen aan Savita): Deze bedragen voor 4 overnachtingen en alle maaltijden € 168,- Workshopskosten: Deze bedragen € 152,-. In totaal kost deze midweek dus  € 320,-
De verblijfskosten en de workshopskosten dienen vóór aanvang van de midweek en uiterlijk op 15 september betaald te zijn.

Vervoer en verblijf. Voor wie met het openbaar vervoer naar Winterberg reist is het goed om te weten dat er een uitstekende busverbinding is tussen Amsterdam en Winterberg met stopplaatsen in Utrecht en Arnhem. Je wordt dan door Savita in Winterberg opgehaald. Zie voor alle details over vervoer en verblijf op Savita de volgende link: http://www.savita.nl/verblijf/
Informatie en aanmelding. Stuur een mail naar janlinssen@kpnplanet.nl of bel +31 –(0)6 2341 6496. Bankgegevens voor de workshopkosten: NL 24 ASNB 0932 411 290 t.n.v. Jan Linssen o.v.v. midweek Savita september 2019. Informatie over de betaling van de verblijfskosten aan Savita wordt na aanmelding toegezonden.
Annuleren. Bij afmelding ding vóór 1 september wordt het reeds betaalde bedrag teruggestort minus € 25,- annuleringskosten. Die vervallen als je zelf iemand vindt die jouw plaats overneemt. Het kan verstandig zijn een annuleringsverzekering af te sluiten!

Zaterdag 5 oktober 

MANTRADANS in het Etty Hillesum Centrum, Roggestraat 3 in Deventer.
Aanmelden bij Hetty Heling, via hettyheling@home.nl of 06 – 4476 6047. De kosten zijn € 15,- Mensen die samen komen en leven van een inkomen betalen € 25,- . Kom je voor de eerste keer bij mij dansen, dan betaal je € 10,- . Je bent welkom vanaf 16 uur. Het programma start om 16.30 en we sluiten af om 20.30 uur. Halverwege eten we samen van wat ieder heeft meegebracht.
Ook als je niet eerder geweest bent of weinig / geen ervaring hebt met deze dansen ben je van harte welkom. Opnieuw dansen en zingen we mantra’s en spirituele liederen uit vele tradities. Ze verbinden ons met het kostbare mysterie van het leven in en om ons heen. Het thema van deze bijeenkomst wordt later bekendgemaakt.
De volgende MANTRADANS workshop in het Etty Hillesum Centrum in 2019 is op 21 december.

Vrijdag 1 november

MANTRADANS en een INNER PEACE CONCERT samen met harpiste Diana de Vries tijdens het jubileumweekend van de Meeuwenveen Tantra Groep. Informatie volgt.