AGENDA  2022

 

Zondag 16 oktober

HART & ZIEL op ZONDAG in Laren NH.

Samen met Suzanne Uleman een nieuw seizoen Hart & Ziel op Zondag! Als vanouds in de kapel aan de Velthuijsenlaan 17, 1251 KK Laren. De aanvang is 11 uur en we eindigen om 12.30 uur. Welkom ben je vanaf 10.45 uur. In het zingen van mantra’s en spirituele liederen uit vele tradities en culturen ontspannen we en stemmen we ons af op verbinding met onze innerlijke Bron. De kosten voor deelname zijn € 10,-  Voor aanmelding stuur een mail naar Suzanne Uleman: info@liedvanjouwleven.nl  De volgende Hart & Ziel op Zondag ontmoetingen staan gepland op 27 november en 10 december (let op, 10 december is een zaterdag!)

Maandag 31 oktober

Mantrazang in De Combikubus in Emmen. Van 11 – 15.30 uur zingen (en dansen) we mantra’s en spirituele liederen uit vele tradities. Kosten voor deelname zijn € 15,- en het adres van De Combikubus is Oosterbracht 4 J, 7821 CJ Emmen. Inloop en welkom vanaf 10.40 uur. Neem zelf je lunch mee, voor koffie en thee wordt gezorgd en is inbegrepen.  Aanmelden doe je via een mail: janlinssen@kpnplanet.nl Wil je meedoen, wacht dan niet te lang met je aanmelding, want 18 is het maximum! De volgende datum in dit is 28 november. 

Zaterdag 5 november

HART & ZIEL MANTRA- MEEZING-CONCERT in Zutphen

Na het succes van ons eerste concert op 30 april hebben Suzanne en ik besloten dit najaar opnieuw een mantra-meezing-concert aan te bieden op de zaterdagmiddag van 15.30 – 17 uur. Het zal opnieuw plaatsvinden in Atelier ’t Pakhuys aan de Berkelkade 17, 7201JE in Zutphen, op loopafstand van het trein- en busstation. We zingen met en voor jullie mantra’s en spirituele liederen uit vele tradities, waarbij we ons begeleiden op gitaar, harmonium en piano. De toegangsprijs is € 15,-  aan de kassa of € 12,50 bij vooruitbetaling.  Als je erbij wilt zijn, geef je dan op via een mail aan janlinssen@kpnplanet.nl  Daarna geef ik je (indien gewenst) het rekeningnummer waarop je vooraf kunt betalen. Je bent welkom vanaf 15.15 uur en achteraf is er koffie / thee.

Vrijdag 11 november

MANTRAZANG EN -DANS in BOEKEL met bewoners van het Eco-dorp aldaar. Besloten.

Zaterdag 19 november

MANTRAZANG, MANTRADANS en SPEL voor en met de bewoners van woongroep Eikpunt in Lent. Besloten.

Zondag 27 november

HART & ZIEL op ZONDAG in Laren NH.

Samen met mijn Hart&Ziel maatje Suzanne Uleman! Als vanouds in de kapel aan de Velthuijsenlaan 17, 1251 KK Laren. De aanvang is 11 uur en we eindigen om 12.30 uur. Welkom ben je vanaf 10.45 uur. In het zingen van mantra’s en spirituele liederen uit vele tradities en culturen ontspannen we en stemmen we ons af op verbinding met onze innerlijke Bron. De kosten voor deelname zijn € 10,-  Voor aanmelding stuur een mail naar Suzanne Uleman: info@liedvanjouwleven.nl  De volgende Hart & Ziel ontmoeting staat gepland op ZATERDAG 10 december.

Vrijdag 16 t/m zondag 18 december

KERSTRETRAITE in Centrum De Horst in Winterswijk   (al volgeboekt! Je kunt plaatsnemen op de wachtlijst. Of je aanmelden voor een volgende retraite in 2023…)

Drie dagen ontspannen in afstemming toeleven naar het Licht dat opnieuw geboren wenst te worden in de wereld, opnieuw in onszelf ook. We verblijven in de stilte van een natuurrijke omgeving. Met een luxe eigen kamer met toilet en douche als basis. Met volledig verzorgde en heerlijke, vegetarische maaltijden. En een programma waarin we zingen en dansen op mantra’s en spirituele liederen, spelen en mediteren. En dat alles voor € 290,-  all-in. Of (met gedeeld sanitair) voor € 250,- all-in…

December is de donkere maand die ons naar binnen brengt. Net als in de natuur, waar het bovengronds kaal kan ogen, maar ondergronds het leven voorbereid wordt dat in de vroege lente naar buiten komt. Het is een tijd van reflectie, van stilte. Deze gedachten nemen we in de retraite mee als leidraad.

Mantra’s en spirituele liederen bevatten een vaak eeuwenoude wijsheid en liefde voor het leven. Ons daarmee doordrenken maakt dat we die wijsheid en liefde ankeren in ons wezen. Het is niet belangrijk om goed te kunnen dansen of zingen. Het enige dat echt belangrijk is, is je verlangen je hart te openen om de innerlijke stem gewaar te worden die je naar de weg wijst.

We zullen ook spelen met elkaar. Spelen is leren het leven licht tegemoet te treden. Met elkaar plezier kunnen maken en lachen, om niks. Het geeft tegenwicht aan de zwaarte die het denken kan hebben. Spelen nodigt je uit tot overgave aan het moment. Onbekommerd je eerste impuls volgen, zoals we dat als kind vanzelf lieten gebeuren. Zonder je af te vragen wat de gevolgen zouden kunnen zijn. Zonder van jezelf te eisen dat het creatief moet zijn. Accepteren wat er in je opkomt en daar uiting aan geven.

Op veel momenten zullen we stil zijn. Stil in verwondering over dat het leven grootser is en ons meer wil schenken dan we misschien voor mogelijk hielden. Stil zijn in dankbaarheid. En voelen hoe er dan ruimte in jezelf ontstaat waarin rust en vrede neer kunnen dalen.

PRAKTISCH

Deze retraite begint op vrijdag 16 december om 15 uur.  Op zondag 18 december eindigen we om 15.30 uur.

Kosten en aanmelding. De prijs voor een luxe 1 of 2-persoonskamer met toilet en douche is € 290,- per persoon all-in. Voor een kamer met gedeeld sanitair zijn de kosten  € 250,- per persoon. Je meldt je aan door een mail te sturen aan janlinssen@kpnplanet.nl  Aanmelding op volgorde van binnenkomst (max. 18 deelnemers). Na je aanmelding ontvang je het rekeningnummer waarop je het bedrag kunt storten en de regels rond eventueel annuleren. Je aanmelding is definitief wanneer ik het totaalbedrag van je heb ontvangen.

Centrum De Horst. De accommodatie straalt een huiselijke sfeer uit. Het is een plek waar je je snel thuis voelt. Er is altijd maar een groep tegelijk. De Horst ligt in een mooi natuurgebied met het Hilgelomeer op loopafstand. De zaal waar we zingen, dansen en spelen is ruim opgezet, goed geventileerd en verwarmd. Alle maaltijden bij De Horst zijn vegetarisch en het eten is voortreffelijk. Als je dieetwensen hebt kun je die kenbaar maken, er wordt zoveel mogelijk rekening mee gehouden.

Bereikbaarheid. Centrum De Horst in Meddo is met het openbaar vervoer goed te bereiken. Als je van tevoren belt dan word je vanaf station Winterswijk voor ongeveer € 3,- opgehaald.

Contactgegevens  Centrum De Horst

 

 

AGENDA 2023

 

Maandag 22 t/m donderdag 25 mei

VOORJAARSRETRAITE in Centrum De Horst in Winterswijk. Je kunt je voor deze retraite al (vrijblijvend) aanmelden. Op het moment dat ik duidelijkheid heb over prijzen ontvang je dan direct informatie.

Maandag 4 t/m donderdag 7 september

ZOMERRETRAITE in Centrum De Horst in Winterswijk. Je kunt je voor deze retraite al (vrijblijvend) aanmelden. Op het moment dat ik duidelijkheid heb over prijzen ontvang je dan direct informatie.

Vrijdag 15 t/m zondag 17 december

KERSTRETRAITE in Centrum De Horst in Winterswijk. Je kunt je voor deze retraite al (vrijblijvend) aanmelden. Op het moment dat ik duidelijkheid heb over prijzen ontvang je dan direct informatie.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Overzicht van activiteiten vanaf 2014

• Mantradans in het Etty Hillesum Centrum in Deventer
• Mantradans in EDANZ, een centrum voor ontmoeting & ontwikkeling in Groningen, i.s.m. dansleidster Ellen van der Meulen
• Mantradans in Centrum Savita in Winterberg (Duitsland)
• Mantradans en – zang bij de Soefi Regiodag van het Oosten in Arnhem
• Mantradans en – zang in Lievegoed, een centrum voor mensen met psychiatrische en verslavingsproblemen in Bilthoven
• Zomerzang & Mantradans, weekendretraites in Samaya – Werkhoven
• Mantradans in de Erloserkirche in Wuppertal (Dld)
• Yoga, meditatie, mantrazang & mantradans i.s.m. yogadocente Marion Gerritsen in Ugchelen
• Mantradans en -zang i.s.m. sacraal dansdocente Henneke Nauta in Easterwierrum (Friesland)
• Mantradans workshop tijdens de ‘Soefidag van het Zuiden’ in Eindhoven
• Mantradans i.s.m. sacraal dansdocente Joke Vuurboom in Emmen
• Mantradans in de Trinitatiskapel in Dordrecht
• Mantradans in het Soeficentrum Den Bosch
• Retraiteweekend mantradans ‘Zuiver mijn hart’ i.s.m. sacraal dansdocente Joke Vuurboom in Samaya in Werkhoven
• Mantradans en muzikale begeleiding sacrale dans in Munster, Sogel en Lingen (Dld)
• Mantradans en -zang bij yogagroep Andijk in Andijk

Mantrazang & labyrint lopen. Met Maroesja Veken en Simon Olbertijn van https://www.labyrintwerkplaats.nl/ in Bourtange

• Mantrazang tijdens het Stiltefestival in het Dominicanenklooster in Zwolle
• Mantrazang thuis in Wezup • Zingen tijdens bijzondere gelegenheden: een huwelijk, een sterfbed, een uitvaart / crematie
• Mantrazangavond bij de Namaste-cirkel in Nieuw – Schoonebeek
• Workshop mantrazang voor de Sangha Geesbrug

• Inner Peace Concert in Soefitempel in Katwijk, samen met harpiste Diana de Vries
• Inner Peace Concert in het Soefi centrum Deventer met Diana de Vries (harp) en Michaela Hollmannova (viool)
• Inner Peace Concert in Centrum Savita (Winterberg) met harpiste Diana de Vries
• Huiskamerconcert in Huize Wezup, een kleinschalige particulier woonvorm voor mensen in de laatste levensfase
• Inner Peace Concert met harpiste Marjan de Haer in de Lievegoedkliniek in Bilthoven
• Inner Peace Concerten met harpiste Diana Saraswati de Vries in Elden en Deventer
• Inner Peace Concert met harpiste Diana Saraswati de Vries en zangeres Ietje Jeswiet in Oosterhesselen
• Inner Peace Concert in Sigrid’s Garden, een ontmoetingshuis voor mensen of familie van mensen met kanker in Emmen
• Inner Peace Concert met gitarist en zanger Jan Duindam en ritueel framedrum-theatergroep Saffraan in het Etty Hillesum Centrum
• Inner Peace Concert en mantrazang voor de Stichting Studiegroep voor Meditatie in de Bantsiliek in Bant
• Muzikale bijdrage aan diverse Vriendendagen van De Vrije Mare van Marieke de Vrij
• Muzikale begeleiding tijdens de kaderdag sacrale dans voor dansleiders in Amersfoort
• Optreden tijdens diverse boekpresentaties van Leonie Linssen in Den Bosch en Hilversum
• Huiskamerconcerten in Dworp (België)
• Seminar mantrazang en -dans in theater De Meenthe in Steenwijk
• Optreden tijdens het Benefiet Terra Libertas van Earth Matters in Groningen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AGENDA 2022

 

Zondag 10 april

HART & ZIEL op ZONDAG in LAREN NH

Samen met Suzanne Uleman geef ik deze morgen opnieuw een HART & ZIEL op ZONDAG bijeenkomst in de kapel aan de Velthuijsenlaan 17, 1251 KK Laren. Als altijd een bijeenkomst met zang en samenzang, gelardeerd met mooie teksten en meditatieve momenten. De bijeenkomst begint om 11uur (inloop vanaf 10.45 uur) en is rond 12.30 uur afgelopen. De toegang is € 10,-  Voor meer informatie en / of aanmelding: Suzanne: https://liedvanjouwleven.nl/   De volgende Hart & Ziel op Zondag staat gepland op 15 mei.

Maandag 25 t/m woensdag 27 april

LENTERETRAITE  in Centrum De Horst in Winterswijk 

Drie dagen genieten in de stilte van een natuurrijke omgeving. Met een luxe eigen kamer met toilet en douche. Met volledig verzorgde heerlijke, vegetarische maaltijden. En een programma met mantrazang en – dans, spel en meditatie. En dat alles voor € 285,-  all-in. Of zelfs voor € 260,- all-in…

Hieronder een uitgebreide versie van dit mooie aanbod.

In deze tijd van het jaar beleven we de lente. Lente, nieuw leven dat overal ontspringt. Ontspringt dat nieuwe leven ook in jou? Voel je dat verlangen in je hart om helemaal tot bloei te komen?

We richten ons in deze dagen op de koesterende warmte van het Licht in ons hart. We nemen tijd om te verstillen en ons opnieuw te oriënteren op wie we zijn en hoe we ons leven gestalte geven. We bekrachtigen onze verbinding met de Bron, de Ene, om van daaruit onze eigenheid in liefdevolle kracht flonkerend naar buiten te brengen.

We doen dat door mantra’s en spirituele liederen te zingen en te dansen. Ze bevatten een vaak eeuwenoude wijsheid en liefde. Ons daarmee te doordrenken maakt dat we die wijsheid en liefde ankeren in ons wezen. Het is niet belangrijk om goed te kunnen dansen of zingen. Het enige dat echt belangrijk is, is je verlangen je hart open te stellen om de innerlijke stem gewaar te worden die je de weg wijst. Tussen het zingen en dansen door zijn er vele momenten van meditatieve stilte.

We zullen ook spelen met elkaar. Spelen is het leven licht tegemoet treden, is plezier maken en lachen, en ervaren dat veel van waar we ons om kunnen bekommeren in wezen vaak minder voorstelt dan we denken. Spelen nodigt je uit tot overgave aan het moment. Onbezorgd je eerste impuls volgen, zoals we dat als kind vanzelf lieten gebeuren. Zonder creatief of je best te gaan doen. Accepteren wat er in je opkomt en daar uiting aan geven. Genieten van de verrassing die het spelen je brengt. Op die momenten zullen we ook stil zijn. Stil in verwondering over dat het leven grootser is en ons meer wil schenken dan we misschien voor mogelijk hielden. Stil zijn in dankbaarheid. En voelen hoe rust en vrede in je kunnen neerdalen.

PRAKTISCH

Het weekend begint maandag 25 april om 15 uur.  Woensdag 27 april eindigen we om 15.30 uur.

Kosten en aanmelding. De prijs voor een luxe 1 of 2-persoonskamer met toilet en douche is € 285,- per persoon all-in. Voor een kamer met gedeeld sanitair zijn de kosten  € 260,- per persoon. Je meldt je aan door een mail te sturen aan janlinssen@kpnplanet.nl  Aanmelding op volgorde van binnenkomst (max. 15 deelnemers). Na je aanmelding ontvang je het rekeningnummer waarop je het bedrag kunt storten. Je aanmelding is definitief wanneer ik het totaalbedrag van je heb ontvangen.

De accommodatie van De Horst straalt een huiselijke sfeer uit. Het is een accommodatie waar je je snel thuis voelt. Wij zijn er de enige groep. De Horst ligt in een mooi natuurgebied met het Hilgelomeer op loopafstand. De zaal waar we zingen, dansen en spelen is ruim opgezet, goed geventileerd en verwarmd. Alle maaltijden bij De Horst zijn vegetarisch en het eten is voortreffelijk. Als je dieetwensen hebt kun je die kenbaar maken, er wordt zoveel mogelijk rekening mee gehouden.

Bereikbaarheid. Centrum De Horst in Meddo is met het openbaar vervoer goed te bereiken. Als je van tevoren belt dan word je vanaf station Winterswijk voor € 3,- opgehaald.

Contactgegevens  Centrum De Horst

Zaterdag 30 april

Een HART & ZIEL MANTRA – MEEZING – CONCERT  in ZUTPHEN

Op zaterdagmiddag 30 april geven Suzanne Uleman en ik van 15.30 – 17.00 uur voor het eerst samen een mantraconcert in Zutphen! Het zal plaatsvinden in Atelier ’t Pakhuys aan de Berkelkade 15A, op loopafstand van het treinstation. De toegang tot het concert is € 13,- bij vooruitbetaling (tot 23 april). Na deze datum en aan de kassa € 15,- Als je wilt komen, meld je dan aan bij mij via janlinssen@kpnplanet.nl Dan stuur ik je het nummer waarop je het geld kunt storten. 

Zondag 15 mei

HART & ZIEL op ZONDAG in LAREN NH

Samen met Suzanne Uleman geef ik deze morgen opnieuw een HART & ZIEL op ZONDAG bijeenkomst in de kapel aan de Velthuijsenlaan 17, 1251 KK Laren. Als altijd een bijeenkomst met zang en samenzang, gelardeerd met mooie teksten en meditatieve momenten. De bijeenkomst begint om 11uur (inloop vanaf 10.45 uur) en is rond 12.30 uur afgelopen. De toegang is € 10,-  Voor meer informatie en / of aanmelding: Suzanne: https://liedvanjouwleven.nl/  

Maandag 23 mei

MANTRAZANG in EMMEN

In de Combi Kubus komen we van 11 – 15.30 uur bij elkaar om mantra’s en spirituele liederen uit vele tradities te zingen. Met tussendoor een enkele mantradans. Kosten voor deelname zijn € 15,- en het adres van De Combikubus is Oosterbracht 4 J, 7821 CJ Emmen. Inloop en welkom vanaf 10.40 uur. Neem zelf je lunch mee, voor koffie en thee wordt gezorgd en is inbegrepen.  Aanmelden doe je via een mail: janlinssen@kpnplanet.nl

Zaterdag 4 juni

HART & ZIEL ONTMOETING in Laren NH

Maandag 13 juni

MANTRAZANG in ZUTPHEN

Van 11 – 15.30 uur in Centrum Volledig Leven. Een ‘Open Dag’ om kennis te maken met mantrazang en een enkele mantradans. Informatie volgt.

Maandag 5 t/m donderdag 8 september

ZOMERRETRAITE  in De Horst

Informatie volgt spoedig! Heb je interesse? Of een vraag? Laat me vrijblijvend weten!

Maandag 28 t/m woensdag 30 november

HERFSTRETRAITE in de Horst

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Overzicht van activiteiten vanaf 2014

• Mantradans in het Etty Hillesum Centrum in Deventer
• Mantradans in EDANZ, een centrum voor ontmoeting & ontwikkeling in Groningen, i.s.m. dansleidster Ellen van der Meulen
• Mantradans in Centrum Savita in Winterberg (Duitsland)
• Mantradans en – zang bij de Soefi Regiodag van het Oosten in Arnhem
• Mantradans en – zang in Lievegoed, een centrum voor mensen met psychiatrische en verslavingsproblemen in Bilthoven
• Zomerzang & Mantradans, weekendretraites in Samaya – Werkhoven
• Mantradans in de Erloserkirche in Wuppertal (Dld)
• Yoga, meditatie, mantrazang & mantradans i.s.m. yogadocente Marion Gerritsen in Ugchelen
• Mantradans en -zang i.s.m. sacraal dansdocente Henneke Nauta in Easterwierrum (Friesland)
• Mantradans workshop tijdens de ‘Soefidag van het Zuiden’ in Eindhoven
• Mantradans i.s.m. sacraal dansdocente Joke Vuurboom in Emmen
• Mantradans in de Trinitatiskapel in Dordrecht
• Mantradans in het Soeficentrum Den Bosch
• Retraiteweekend mantradans ‘Zuiver mijn hart’ i.s.m. sacraal dansdocente Joke Vuurboom in Samaya in Werkhoven
• Mantradans en muzikale begeleiding sacrale dans in Munster, Sogel en Lingen (Dld)
• Mantradans en -zang bij yogagroep Andijk in Andijk

Mantrazang & labyrint lopen. Met Maroesja Veken en Simon Olbertijn van https://www.labyrintwerkplaats.nl/ in Bourtange

• Mantrazang tijdens het Stiltefestival in het Dominicanenklooster in Zwolle
• Mantrazang thuis in Wezup • Zingen tijdens bijzondere gelegenheden: een huwelijk, een sterfbed, een uitvaart / crematie
• Mantrazangavond bij de Namaste-cirkel in Nieuw – Schoonebeek
• Workshop mantrazang voor de Sangha Geesbrug

• Inner Peace Concert in Soefitempel in Katwijk, samen met harpiste Diana de Vries
• Inner Peace Concert in het Soefi centrum Deventer met Diana de Vries (harp) en Michaela Hollmannova (viool)
• Inner Peace Concert in Centrum Savita (Winterberg) met harpiste Diana de Vries
• Huiskamerconcert in Huize Wezup, een kleinschalige particulier woonvorm voor mensen in de laatste levensfase
• Inner Peace Concert met harpiste Marjan de Haer in de Lievegoedkliniek in Bilthoven
• Inner Peace Concerten met harpiste Diana Saraswati de Vries in Elden en Deventer
• Inner Peace Concert met harpiste Diana Saraswati de Vries en zangeres Ietje Jeswiet in Oosterhesselen
• Inner Peace Concert in Sigrid’s Garden, een ontmoetingshuis voor mensen of familie van mensen met kanker in Emmen
• Inner Peace Concert met gitarist en zanger Jan Duindam en ritueel framedrum-theatergroep Saffraan in het Etty Hillesum Centrum
• Inner Peace Concert en mantrazang voor de Stichting Studiegroep voor Meditatie in de Bantsiliek in Bant
• Muzikale bijdrage aan diverse Vriendendagen van De Vrije Mare van Marieke de Vrij
• Muzikale begeleiding tijdens de kaderdag sacrale dans voor dansleiders in Amersfoort
• Optreden tijdens diverse boekpresentaties van Leonie Linssen in Den Bosch en Hilversum
• Huiskamerconcerten in Dworp (België)
• Seminar mantrazang en -dans in theater De Meenthe in Steenwijk
• Optreden tijdens het Benefiet Terra Libertas van Earth Matters in Groningen