Agenda

 

Vrijdag 22 maart 2019

MANTRAZANG avond in Het Yoga Huis, Louise de Colignystraat 11A, 7001 GD Doetinchem.

Ik ben er op uitnodiging van yogadocent Jacqueline Beeren. Zij schrijft:  “Eindelijk! We gaan weer Mantra zingen in Het Yoga Huis. We zijn heel blij dat Jan Linssen op 22 maart komt om er een geweldige avond van te maken.”

Ik kijk er naar uit om samen met de mensen daar er een heerlijke, zowel verstillende als bruisende mantrazangavond van te maken! De avond begint om 19.30 uur en we zingen tot 21.00 uur.

Deze avond is op donatie-basis, wel even aanmelden! Dat kan via de volgende link:

https://www.momoyoga.nl/hetyogahuis/lesson/2259340/mantra-zingen-met-jan-linssen

Zondag 7 t/m vrijdag 12 april 2019

ZING, DANS, SPEEL, ONTSPAN !

Een midweek om ‘Tot je Zelf te komen’ in Centrum Savita in Winterberg (Dld)
Onder leiding van Jan Linssen, Diana de Vries (harpiste) en Sahaja Pragt (docent sacrale dans)

Mantradans en -zang – Jan
We zingen en dansen mantra’s en spirituele liederen uit vele culturen en oude tradities op livemuziek (gitaar). Woorden en klanken die ons brengen naar de stilte van ons hart. Naar een diepe laag in onszelf waar het thuiskomen is. Daar te vertoeven, langer dan een enkel moment, doet je beseffen dat je opgenomen bent in een veld van vrede, een tuin van liefde. Ontdek dit veld van vrede, betreed deze tuin van liefde, en ervaar hoe elke keer dat je hier komt, innerlijke rust je deel wordt. Zij is ons erfgoed, we mogen ervan genieten in dankbaarheid. Hier kom je waarlijk ‘tot je Zelf’… Ons zingen en dansen, in liefde, harmonie en schoonheid, is een reis naar het herontdekken van innerlijke vrede. Die reis kan heel goed gemaakt worden ook als je niet gewend bent te zingen of te dansen. Het enige dat echt belangrijk is, is de wens je hart open te stellen en jezelf over te geven aan de innerlijke stroom.

Sacrale Dans – Sahaja
In vele oude tradities werden dansen als ritueel gebruikt, een taal voorbij woorden. Deze dansen voeren ons terug naar de Bron. Door de helende kracht van het synchroon bewegen voel je je onderdeel van een groter geheel. In sacrale dans zetten we de kracht van het samenzijn neer om ons te richten op het hoogste, het licht in onszelf. Sacrale dans fungeert als een spiegel, maakt je bewust en werkt meditatief. Ze brengt je op een zachte manier bij jezelf thuis.

De wereld van de harp – Diana
Diana speelt vanaf haar kindertijd al harp. Haar concertharp van nabij te zien, haar te horen vertellen en haar de mogelijkheden van de harp te zien demonstreren, maakt de schoonheid van haar spel nog meer voelbaar. Bovendien neemt Diana nog twee kleinere harpen mee waarop je zelf mag proberen te spelen en kunt ervaren wat de harp met je doet.

Inner Peace Concert – Diana, Sahaja, Jan
In deze midweek bieden we een concert aan waarbij je soms mee kunt zingen en heerlijk ontspannen kunt genieten van de klanken van mantra’s en spirituele liederen uit vele tradities.

Het programma in grote lijnen
Aankomst op Savita op zondag 7 april vanaf 16 uur. Installeren op je kamer. Om 18 uur starten we met een gezamenlijke avondmaaltijd. Van 20 – 21.30 uur volgt een eerste kennismaking met elkaar en het programma.
Van maandag t/m donderdag wordt er elke ochtend en avond een workshop aangeboden. Welke workshop wanneer precies plaatsvindt wordt ter plekke bekend gemaakt.
De middagen zijn vrij te besteden. In de naaste omgeving kun je prachtige wandelingen maken, maar voor wie wil wordt 2x een middagworkshop Spelplezier aangeboden! Spelen is overgave aan het moment. Doen wat in je opkomt, zonder nadenken vooraf. Al spelend ontdek je de vreugde van het zomaar zijn, zonder te overwegen hoe je overkomt. Deze manier van spelen nemen we mee in improvisatiespel. Spelen heeft een eigen spelwerkelijkheid. Daar ontdekken wie je in wezen bent nodigt je uit het vrije kind in jezelf mee te nemen naar de werkelijkheid van het dagelijks leven. Zodat je daar kunt stoppen met toneelspelen…

PRAKTISCH
Waar
Centrum Savita
In der Burbecke 15
59955 Winterberg-Niedersfeld
Duitsland
Telefoon: 00-49-2985-9088843
centrumsavita@gmail.com
Zie ook de agenda van Savita: www.savita.nl
Je overnacht in Savita in een smaakvolle eenpersoonskamer voorzien van toilet en douche en balkon. Alle maaltijden bij Savita zijn vegetarisch. Als je dieetwensen hebt kun je die kenbaar maken en wordt er rekening mee gehouden.
Wanneer
Van zondag 7 april (aankomst vanaf 16 uur) t/m vrijdag 12 april na het ontbijt.
Kosten
Verblijfskosten (te betalen aan Savita): Deze bedragen voor 5 overnachtingen en alle maaltijden in totaal voor € 210,-   Workshopskosten: Deze bedragen eveneens € 210,-.
De verblijfskosten en de workshopskosten dienen vóór aanvang van de midweek en uiterlijk op 31 maart 2019 betaald te zijn.

Vervoer en verblijf Voor wie met het openbaar vervoer naar Winterberg reist is het goed om te weten dat er een uitstekende busverbinding is tussen Amsterdam en Winterberg met stopplaatsen in Utrecht en Arnhem. Je wordt dan door Savita in Winterberg opgehaald. Zie voor alle details over vervoer en verblijf op Savita de volgende link: http://www.savita.nl/verblijf/

Informatie en aanmelding. Stuur een mail naar janlinssen@kpnplanet.nl of bel +31 –(0)6 2341 6496. Bankgegevens voor de workshopkosten: NL 24 ASNB 0932 411 290 t.n.v. JHP Linssen o.v.v. midweek Savita 2019. Informatie over de betaling van de verblijfskosten aan Savita wordt na aanmelding toegezonden.

Annuleren. Bij afmelding ding vóór 1 april 2019 wordt het reeds betaalde bedrag teruggestort minus € 25,- annuleringskosten. Die vervallen als je zelf iemand vindt die jouw plaats overneemt. Het kan verstandig zijn een annuleringsverzekering af te sluiten!

Gun jezelf een midweek in zang, dans en spel en neem de vrede die je vindt mee naar huis!

Zondag 21 april 2019

Op deze Paaszondag is er een informele universele eredienst in het Soeficentrum Deventer, Rijkmanstraat 10. Ik mag er mijn medewerking aan verlenen met soefizang!

Zaterdag 11 en zondag 12 mei 2019

Open dagen van de Soefi Beweging in de Soefi tempel Murad Hassil, Zuidduinseweg 5, 2225 JS Katwijk aan Zee. Thema: Het Geheim van ons Leven. Een tweedaags programma waar ik op zondagmiddag een bijdrage aan lever met mantradans. Je kunt je inschrijven voor (een of twee van) deze dagen via een e-mail aan info@soefi.nl  De kosten voor 1 dag bedragen € 30,00, voor 2 dagen € 60,00. Dit is inclusief koffie en thee, warme lunch en broodmaaltijd.

Maandag 20 mei 2019

MANTRAZANG in Emmen bij Harry en Hennie van Loenhout aan de Kuifmees 30 in Emmen. We zingen mantra’s en spirituele liederen uit vele tradities van 13.30 – 16.00 uur. Bijdrage: € 10,- . De volgende Mantrazang dagen in Emmen zijn de maandagen 26 augustus en 18 november.

Zaterdag 25 mei 2019

MANTRADANS in het Etty Hillesum Centrum, Roggestraat 3 in Deventer.
Aanmelden bij Hetty Heling, via hettyheling@home.nl of 06 – 4476 6047. De kosten zijn € 15,- Mensen die samen komen en leven van een inkomen betalen € 25,- . Kom je voor de eerste keer bij mij dansen, dan betaal je € 10,- . Je bent welkom vanaf 16 uur. Het programma start om 16.30 en we sluiten af om 20.30 uur. Halverwege eten we samen van wat ieder heeft meegebracht.
Ook als je niet eerder geweest bent of weinig / geen ervaring hebt met deze dansen ben je van harte welkom. Het thema van deze bijeenkomst wordt later bekendgemaakt.
De volgende MANTRADANS dagen in het Etty Hillesum Centrum in 2019 zijn op 5 oktober en 21 december

Donderdag 15 en Vrijdag 16 augustus 2019

ZOMERZANG & MANTRADANS in voormalig klooster Samaya in Werkhoven (bij Utrecht)

We zingen en dansen mantra’s en spirituele liederen uit vele culturen en tradities. Woorden en klanken die je brengen naar de stilte van je hart. Naar een diepe laag in jezelf waar het thuiskomen is. Daar te vertoeven, langer dan een luttel moment, doet je beseffen dat je opgenomen bent in een veld van vrede, een tuin van liefde. Ontdek dit veld, betreed deze tuin, en ervaar hoe elke keer dat je hier verblijft, innerlijke rust je deel wordt. Zij is ons erfgoed, we mogen er genieten in dankbaarheid. Hier kom je waarlijk ‘tot je Zelf’…

Voor deelname is ervaring in zang of dans geen vereiste. Je verlangen je hart te openen en tot vertilling te komen is voldoende.

Voor meer informatie en aanmelding: mail janlinssen@kpnplanet.nl of bel 06 – 2341 496