jan-linssen-dans-mantra-zang
dansen-zingen-mantra-ontspan

AGENDA 2024

 

Vrijdag 3 mei

CONCERT VOOR VREDE in ZUTPHEN

Op deze dag organiseert Cellowercken Zutphen i.s.m. Dat Bolwerck een bijzonder concert rondom vrijheid en verbondenheid. Het concert vindt ’s avonds plaats in de Walburgiskerk in Zutphen. Het Kamerorkest van het Noorden brengt dan een nieuwe compositie van de Oekraïense componist Maxim Shalygin. Eraan vooraf speelt het Ensemble CelloWercken o.l.v. Jeroen den Herder. Halverwege hun optreden zing ik het Abwoen, het Onze Vader in het Aramees. Een eer om dit te mogen doen! Zie voor meer informatie en tickets: www.cellowerckenzutphen.nl 

Zaterdag 18 mei

HART & ZIEL – MANTRA-MEEZINGCONCERT in LAREN NH

Opnieuw een Hart & Ziel meezingconcert, en zoals altijd samen met mijn Hart&Ziel maatje Suzanne Uleman. Ook als vanouds in de kapel aan de Velthuijsenlaan 17, 1251 KK Laren NH. We nodigen je uit tot het samen zingen van mantra’s en spirituele liederen uit vele tradities en culturen. Zingen opent ons hart, ontspant en doet ons afstemmen op verbinding met de Bron. Het is niet belangrijk of je een geoefende zangstem hebt. Waar het om gaat is je verlangen je over te geven aan de wijsheid van teksten en schoonheid van melodieën. Dat verlangen voert je vanzelf mee op de levensstroom naar je hart.

Dit meezingconcert vindt plaats op de middag. Aanvang: 14 uur. We sluiten af rond 15.30 uur. Je bent welkom vanaf 13.45 uur. De kosten voor deelname zijn € 15,-  (of een ander bedrag, in overleg). We horen graag van tevoren of je komt. Om je aan te melden stuur je een mail naar Suzanne Uleman: info@liedvanjouwleven.nl

Het volgende en tevens laatste Hart & Ziel meezingconcert voor de zomervakantie staat gepland op zondag 16 juni

Zaterdag 29 juni

MANTRA-MEEZINGCONCERT in ALMEN

Samen met Ingrid Jansen (harmonium en zang) in het kerkje van de Protestantse Gemeente Almen. Adres: Dorpsstraat 36, 7218 AH Almen. Van 15 – 16 uur zingen we mantra’s en spirituele liederen uit verschillende tradities. We nodigen je uit mee te zingen, maar je mag ook gewoon lekker komen luisteren. Toegang: vrije gift na afloop.

Maandag 26 t/m donderdag 29 augustus

ZOMERRETRAITE in Centrum De Horst in WINTERSWIJK – MEDDO

Vier dagen genieten in de stilte van een prachtige, natuurrijke omgeving. Vanuit een luxe eigen kamer met toilet en douche. Met volledig verzorgde heerlijke, vegetarische maaltijden. En een prachtig programma met mantradans en – zang, spel en meditatie. En dat alles voor €420- all-in (3 overnachtingen, alle maaltijden, alle workshops). Of voor € 360,- all-in als je kiest voor een kamer met gedeeld sanitair. 

We vieren de zomer. We vieren en danken voor al wat tot bloei gekomen is. Niet alleen om ons heen in de natuur en de rijping van gewassen, ook al wat tot bloei is gekomen in onszelf. onszelf. De innerlijke stroom van Leven vrijmaken, dat is wat we in deze retraite doen. We doen dat door het zingen en dansen van mantra’s en spirituele liederen. Ze bevatten een eeuwenoude wijsheid, liefde en compassie. Laat jezelf ermee doordrenken… Je hoeft geen ervaring te hebben met deze ‘dansen van universele vrede’. Ook een goede zangstem of ritmegevoel is van ondergeschikt belang. De dansen en melodieën zijn eenvoudig en leer je ter plekke aan, op livemuziek. Het enige wat belangrijk is, is je verlangen je hart te openen  om de innerlijke stem gewaar te worden die je jouw weg wijst. Die brengt je in verbinding met het Licht en de Liefde in jezelf. Tussen het zingen en dansen door zijn er vele momenten van meditatieve stilte.

Mijn retraites kenmerken zich door een speelse, lichte benadering. In het serieuze ontspannen zijn. Niet in je hoofd gaan zitten maar in je hart blijven. Een speelse houding is ons eigen, maar als volwassene voelen we ons er vaak onwennig mee. Een speelse houding nodigt je uit tot overgave aan het moment. Onbezorgd je eerste impuls volgen, zoals we dat als kind vanzelf lieten gebeuren. Controle loslaten en vertrouwen ontwikkelen in dat het leven goed is en dat je mag ontspannen in wat is.

PRAKTISCH

De retraite vindt plaats in Centrum De Horst in Winterswijk – Meddo. Ze begint op maandag 26 augustus om 15 uur.  Op donderdag 29 augustus eindigen we na de lunch zodat we om 14 uur kunnen vertrekken.

Kosten en aanmelding. De prijs voor een luxe 1 of 2-persoonskamer met toilet en douche is € 420,- per persoon all-in. Voor een kamer met gedeeld sanitair zijn de kosten  € 360,- per persoon. Je meldt je aan door een mail te sturen aan janlinssen@kpnplanet.nl  Aanmelding op volgorde van binnenkomst (max. 18 deelnemers). Na je aanmelding ontvang je het rekeningnummer waarop je het bedrag kunt storten. Je aanmelding is definitief wanneer ik het totaalbedrag van je heb ontvangen. Voorwaarden rond annuleren ontvang je na je aanmelding. Sowieso kan het verstandig zijn een annuleringsverzekering af te sluiten.

De accommodatie van De Horst straalt een huiselijke sfeer uit. Het is een accommodatie waar je je snel thuis voelt. Wij zijn er de enige groep. De Horst ligt in een mooi natuurgebied met het Hilgelomeer op loopafstand. De zaal waar we zingen, dansen en spelen is ruim opgezet, goed geventileerd en verwarmd. Alle maaltijden bij De Horst zijn vegetarisch en het eten is voortreffelijk. Als je dieetwensen hebt kun je die kenbaar maken, er wordt zoveel mogelijk rekening mee gehouden.

Bereikbaarheid. Centrum De Horst in Meddo is met het openbaar vervoer (trein) goed te bereiken. Als je van tevoren belt dan word je vanaf station Winterswijk voor ongeveer € 3,- opgehaald.

Contactgegevens  Centrum De Horst

De volgende retraites in 2024 zijn: de kerstretraite van vrijdag 20 t/m zondag 22 december; en de nieuwjaarsretraite van vrijdag 3 t/m zondag 5 januari 2025

Zondag 22 september

HART & ZIEL ON TOUR in ZUTPHEN

Op deze zondagmorgen geven Suzanne Uleman en ik een mantra-meezing-concert in het Middenhuis in Zutphen. Adres: Fie Carelsenstraat 32, 7207 GN Zutphen. Tijd: van 11 – 12.30 uur. Inloop vanaf 10.45 uur. Toegang: € 15,-. Bij aanmelding tot 14 – 9: € 12,50 en voor bewoners van het Middenhuis-project € 10,-. We zingen en spelen mantra’s en spirituele liederen uit vele tradities en nodigen je uit mee te zingen. Maar je mag natuurlijk ook gewoon komen luisteren. Aanmelden doe je door mij een mailtje te sturen: janlinssen@kpnplanet.nl

Zondag 29 september

HART & ZIEL – MANTRA-MEEZINGCONCERT in LAREN NH

Opnieuw een Hart & Ziel meezingconcert, en zoals altijd samen met mijn Hart&Ziel maatje Suzanne Uleman. Ook als vanouds in de kapel aan de Velthuijsenlaan 17, 1251 KK Laren NH. We nodigen je uit tot het samen zingen van mantra’s en spirituele liederen uit vele tradities en culturen. Zingen opent ons hart, ontspant en doet ons afstemmen op verbinding met de Bron. Het is niet belangrijk of je een geoefende zangstem hebt. Waar het om gaat is je verlangen je over te geven aan de wijsheid van teksten en schoonheid van melodieën. Dat verlangen voert je vanzelf mee op de levensstroom naar je hart.

Dit meezingconcert begint om 10.30 uur. We sluiten af rond 12.00 uur. Je bent welkom vanaf 10.15 uur. De kosten voor deelname zijn € 15,-  (of een ander bedrag, in overleg). We horen graag van tevoren of je komt. Om je aan te melden stuur je een mail naar Suzanne Uleman: info@liedvanjouwleven.nl

De volgende Hart & Ziel meezingconcert in dit kalenderjaar staan gepland op zondag 27 oktober en op zaterdagmiddag 23 november.  

Zondag 1 december

HART & ZIEL ON TOUR in VEENENDAAL

Net als afgelopen jaar spelen en zingen we in ’t Venster, een open geloofsgemeenschap aan Vijftien Morgen 2 in Veenendaal. Van 10.30 – 12 uur. Toegang: vrije gift.

Vrijdag 20 t/m zondag 22 december

KERSTRETRAITE  in Centrum De Horst

Informatie volgt.

 

AGENDA 2025

Vrijdag 3 t/m zondag 5 januari

NIEUWJAARSRETRAITE in Centrum De Horst

Informatie volgt.

Dinsdag 18 maart

MUZIKALE LEZING in TWELLO

Op deze dag ben ik uitgenodigd door de werkgroep Bezinning en Inspiratie Twello om ’s avonds een lezing te komen geven. Het wordt een muzikale lezing onder de titel: Tot je Zelf komen. Mijn leven beweegt zich al vele jaren rondom zang, dans, spel en ontspanning. Ik beschouw ze als mijn beste vrienden. Deze 4 vrienden zullen deze avond zingend, vertellend en in speelse ontspanning de hoofdrol spelen in een programma met eigen liedjes, mantra’s en spirituele liederen uit verschillende tradities. Als je wilt kun je af en toe meezingen maar je mag ook gewoon lekker komen luisteren. Ik hoop dat je in de wijsheid van de teksten en de schoonheid van de klanken Liefde, Vrede en Stilte mag vinden en Tot je Zelf mag komen.

De lezing vindt plaats in de bibliotheek, Marktplein 11, 7391 DH Twello en toegangsprijs is € 8,-

Maandag 26 t/m donderdag 29 mei

VOORJAARSRETRAITE in Centrum De Horst

Informatie volgt.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Overzicht van activiteiten vanaf 2014

• Mantradans in het Etty Hillesum Centrum in Deventer
• Mantradans in EDANZ, een centrum voor ontmoeting & ontwikkeling in Groningen, i.s.m. dansleidster Ellen van der Meulen
• Mantradans in Centrum Savita in Winterberg (Duitsland)
• Mantradans en – zang bij de Soefi Regiodag van het Oosten in Arnhem
• Mantradans en – zang in Lievegoed, een centrum voor mensen met psychiatrische en verslavingsproblemen in Bilthoven
• Zomerzang & Mantradans, weekendretraites in Samaya – Werkhoven
• Mantradans in de Erloserkirche in Wuppertal (Dld)
• Yoga, meditatie, mantrazang & mantradans i.s.m. yogadocente Marion Gerritsen in Ugchelen
• Mantradans en -zang i.s.m. sacraal dansdocente Henneke Nauta in Easterwierrum (Friesland)
• Mantradans workshop tijdens de ‘Soefidag van het Zuiden’ in Eindhoven
• Mantradans i.s.m. sacraal dansdocente Joke Vuurboom in Emmen
• Mantradans in de Trinitatiskapel in Dordrecht
• Mantradans in het Soeficentrum Den Bosch
• Retraiteweekend mantradans ‘Zuiver mijn hart’ i.s.m. sacraal dansdocente Joke Vuurboom in Samaya in Werkhoven
• Mantradans en muzikale begeleiding sacrale dans in Munster, Sogel en Lingen (Dld)
• Mantradans en -zang bij yogagroep Andijk in Andijk
•Mantrazang & labyrint lopen. Met Maroesja Veken en Simon Olbertijn van https://www.labyrintwerkplaats.nl/ in Bourtange
• Mantrazang tijdens het Stiltefestival in het Dominicanenklooster in Zwolle
• Mantrazang thuis in Wezup • Zingen tijdens bijzondere gelegenheden: een huwelijk, een sterfbed, een uitvaart / crematie
• Mantrazangavond bij de Namaste-cirkel in Nieuw – Schoonebeek
• Workshop mantrazang voor de Sangha Geesbrug• Inner Peace Concert in Soefitempel in Katwijk, samen met harpiste Diana de Vries
• Inner Peace Concert in het Soefi centrum Deventer met Diana de Vries (harp) en Michaela Hollmannova (viool)
• Inner Peace Concert in Centrum Savita (Winterberg) met harpiste Diana de Vries
• Huiskamerconcert in Huize Wezup, een kleinschalige particulier woonvorm voor mensen in de laatste levensfase
• Inner Peace Concert met harpiste Marjan de Haer in de Lievegoedkliniek in Bilthoven
• Inner Peace Concerten met harpiste Diana Saraswati de Vries in Elden en Deventer
• Inner Peace Concert met harpiste Diana Saraswati de Vries en zangeres Ietje Jeswiet in Oosterhesselen
• Inner Peace Concert in Sigrid’s Garden, een ontmoetingshuis voor mensen of familie van mensen met kanker in Emmen
• Inner Peace Concert met gitarist en zanger Jan Duindam en ritueel framedrum-theatergroep Saffraan in het Etty Hillesum Centrum
• Inner Peace Concert en mantrazang voor de Stichting Studiegroep voor Meditatie in de Bantsiliek in Bant
• Muzikale bijdrage aan diverse Vriendendagen van De Vrije Mare van Marieke de Vrij
• Muzikale begeleiding tijdens de kaderdag sacrale dans voor dansleiders in Amersfoort
• Optreden tijdens diverse boekpresentaties van Leonie Linssen in Den Bosch en Hilversum
• Huiskamerconcerten in Dworp (België)
• Seminar mantrazang en -dans in theater De Meenthe in Steenwijk
• Optreden tijdens het Benefiet Terra Libertas van Earth Matters in Groningen